Het treintje van de Ardèche

Grote stoomwolken

De fiets mag mee

De gorges du Doux

Train4
Train6
Train5
Train3
Train1
Train2
Train7
Train8

Het fluitsignaal, het knarsen van de wielen, de grote stoomwolken..........  De reizigers genieten van een reis aan boord van een van de locomotieven en wagons die allemaal als historisch erfgoed zijn geklasseerd.  De reis is onvergetelijk door de Gorges du Doux.  De kliffen die aan weerszijden van de rails oprijzen en de talloze bruggen en viaducten over en boven de rivier de Doux zorgen voor een afwisselend spektakel.  Mooie vergezichten en een  prachtige natuur maken  de treinreis tot iets heel bijzonders.


Verschillende trajecten naar gelang het seizoen
De Trein van de Gorges biedt een retour vanaf het station van Tournon St Jean naar het in de velden gelegen station van Colombier le Vieux/St Barthélémy le Plain. Een traject van 8 km waarbij u de ongerepte natuur van de vallei van de Doux ontdekt. De rails lijken zich vast te grijpen aan de kliffen en u gaat door een tunnel van 265 meter lang.  Bij iedere aankomst dient de locomotief van 44 ton met mankracht te worden omgedraaid op de draaibrug.  Al naar gelang het seizoen bestaat de trein uit panorama- of historische wagons. Een dagexcursie

Klim aan boord van de Mastrou, een historische stoomtrein en ontdek de totaliteit van het netwerk, vanaf het station van Tournon St Jean tot aan Lamastre. Deze treinreis biedt de enige mogelijkheid om de wilde natuurlijke schoonheid van de Gorges du Doux en de rivier te ontdekken.  Op een traject van 28 km ziet u bruggen, viaducten en tunnels. Door de Gorges du Doux tot op het Plateau Ardéchois, reist u door kastanje- en andere boomgaarden, u mist niets van de Ardèche verte(groene Ardèche)!
Halverwege de reis wordt de stoomlocomotief handmatig omgedraaid op de draaibrug. 


Eindbestemming Boucieu le Roi, op volle stoomkracht vooruit!

Aan boord van de Mastrou klimt u omhoog door de Gorges du Doux  met als eindbestemming Boucieu le Roi, een dorp dat de bijnaam draagt "Het dorp van duizend geheimen".  Gelegen boven een bocht van de rivier de Doux, kreeg deze voormalige hoofdstad van de Vivarais zijn naam van Philip de Schone.  Het huis Bailli is een van de getuigen van de rijke historie; Geklasseerd als historisch monument sinds 1927, deed dit buitengewoon mooie huis met zijn toren dienst als koninklijk paleis van Justitie.  


Het treintje van de Ardèche

SNC Chemin de Fer du Vivarais
111, route du Grand Pont
07300 St Jean de Muzols

Tel: 04.75.06.07.00.

Mail: contact@trainardeche.fr


Bron: Ardèche Tourisme

Spannende avonturen voor kinderen in de Ardèche!