Voetsporen van Dinosaurissen

Dino Voetstappen

Onbekende Dinosoort

220 miljoen jaar oud

Payzac1
Payzac3
Payzac6
Payzac2
Payzac5
Payzac4

Volg de sporen van de eerste dinosaurissen


Een paleontoloog met passie nodigt u uit in zijn geheime tuin om er een schat van honderden fossiele sporen van dinosaurussen te ontdekken waaronder de sporen van een tot nu toe onbekende dinosaurus die de naam van zijn ontdekker kreeg.  De Coelurosaurichnus Grancieri die meer dan 220 miljoen jaren geleden in de Ardèche rondliep. En het is deze ontdekker zelf, Max Grancier, die u rondleidt langs de dino voetspappen in zijn tuin.


Er zijn binnen en buiten sporen en fossielen in steen te zien.  Wetenschappelijk gezien een belangrijke en zeldzame collectie in Frankrijk waarnaar wetenschappers uit de Bourgogne onderzoek deden alsmede leden van de Académie des sciences van New York.


In de tuin van Max Grancier zijn met name zeer zeldzame sporen ontdekt waarbij alle poten van de dino afdrukken hebben achter gelaten. In totaal zijn er sporen van een dertigtal dieren gevonden, allemaal exemplaren van de Coelurosaurichnus Grancieri. Ze lieten de afdrukken achter in de modder en de rivierbeddingen. 


Deze dinosaurus was relatief klein met een hoogte van 75 cm. Het is een theropodesoort. Pode betekent voet. Deze dinosaurussen waren de voorvaderen van de grote vleesetende dinosaurussen die later de Jura bevolkten, de Tyrannosaurus Rex. In de tijd van de Coelurosaurichnus Grancieri was de aarde slecht bedekt met één continent, de Pangée.


Meer dan 500 voetafdrukken zijn te zien bij Max Grancier.


Le Chazalet

07230 Payzac

Tel: 04.75.39.47.54

Geopend vanaf begin april tot begin september van 9 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.30 uur.

Zaterdag en zondag gesloten. Buiten deze maanden kunt u bellen om de tuin op afspraak te bezoeken.

Spannende avonturen voor kinderen in de Ardèche!