De Dino zoo in St.Remeze

Dino Zoo

De Grot van Aven Marzal

Het museum van de ondergrondse wereld

Marzal4
Marzal10
Marzal 1
Marzal3
Marzal6
Marzal5
Marzal11
Marzal13
Marzal8
Marzal12

In St.Remeze vindt u 3 topattracties op één plaats. De préhistorische Dino zoo, de prachtige grot van Aven Marzal en het museum van de ondergrondse wereld. Voor kinderen een absolute aanrader.


Ontmoet de enorme dinosaurissen

In een schaduwrijk park kunt u op twee hectares de verschillende dino's bewonderen via een parcours van 800 meter. Ontdek de geweldige dino's op ware grootte zoals ze miljoenen jaren geleden de aarde bewoonden.  Profiteer van deze wandeling om alles te leren over de wereld van de dinosaurussen en hun woonomgeving.  Maak een reis door de tijd. De dino's zijn gerangschikt naar soort en tijdperk. Bewonder de tyrannosaurussen, stégosaurussen, mammouten, tricératops, brachiosaurus en nog veel meer enorme creaturen.  


De grot van Aven Marzal

De grot werd 120 jaar geleden ontdekt door één van de grootste Franse speleologen, Edouard-Alfred Martel. In zijn boek "De dieptes" beschrijft hij de grot als een van de mooisten grotten die hij kent.  De verscheidenheid aan kleuren en vormen is enorm.  Sinds 1951 is de grot geopend voor publiek en de verschillende zalen zijn van een ongekende schoonheid. U kunt er verder ook het skelet van de holenbeer zien, het allergrootste dier dat ondergronds leefde.


Het museum van de ondergrondse wereld

Hier ontdekt u de geschiedenis van de speleologie. Het museum is gratis toegankelijk en u vindt er een grote collectie authentieke objecten die verhalen over de grote speleologen die Frankrijk gekend heeft zoals Martel, Casteret, De Joly, Ageron en vele anderen.  Er is tevens een expositie van fossielen en andere objecten, gevonden tijdens de archeologische opgravingen rondom de grot en op andere plaatsen in de wereld. Mis de babymamouth niet en de dino eieren, een grote collectie botten en skeletten en tanden van o.a. de holenbeer en de sabeltijger. 


Aven Marzal,

Route des Gorges,

07700 Saint-Remèze

Tel : +33 (0)4.75.04.12.45

Spannende avonturen voor kinderen in de Ardèche!