De Krokodillenboerderij

Enorme krokodillen

Rivier monsters

Schildpadden en slangen


KR1
KR2
KR3
KR8
KR7
KR10
KR12
KR5
KR4
KR6
KR11
KR9
KR13

Midden in een Tropisch Reservaat


De Ferme aux Crocodiles is de grootste reptielenzoo in Europa. Deze dierentuin ligt midden in een weelderig groen landschap met een rijke biodiversiteit.
Meer dan 600 dieren, waaronder 400 krokodillen, leven er in grote vrijheid. Behalve krokodillen kun je ook andere fascinerende reptielen ontdekken, zoals reuzenschildpadden, varanen, slangen en anaconda’s, leguanen, hagedissen en zelfs vissen en tropische vogels.


De Ferme aux Crocodiles is bovendien geclassificeerd als botanische tuin met meer dan 600 exotische plantensoorten: aromatische planten, fruitbomen, waterplanten, specerijen en gigantische kruiden. In deze dierentuin komt de flora samen met de fauna om de bezoeker een adembenemende ervaring te bezorgen.Bezoek het kamp van professor Cartoux, onderzoeker en krokodillenliefhebber!


Het kamp bevat niet alleen een expositieruimte met infotainment-installaties, je kunt er ook de baby’s bekijken van alle reptielen in Ferme aux Crocodiles: krokodillen, hagedissen, schildpadden, pythons …


In een aangename ruimte komen bezoekers alles te weten over de voortplanting bij krokodillen ‒ van de balts en het afzetten van de eieren tot de broedduur en het uitkomen van de jongen … Kinderen kunnen in de huid van een onderzoeker kruipen dankzij een interactief parcours en informatieborden met verschillende leesniveaus.

Eindig je bezoek aan de kweekruimte in de tent van professor Cartoux, waar je een korte film kunt bekijken met prachtige beelden van krokodillen zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien!


395, allée de Beauplan 26700 PIERRELATTE

Tel: 0033(0)475043373.

Parkeerplaatsen voor mensen met beperkte mobiliteit

Gemakkelijke toegang voor campers en bussen

Kijk je ogen uit in het Zuiden van de Ardèche!