Het Kasteel van Montréal

Een echt kasteel

Riddergevechten

Prachtig uitzicht

Montreal3
Montreal2
Montreal1
Montreal4
Montreal5
Montreal7
Montreal12
Montreal10
Montreal11
Montreal9
Montreal8
Montreal6
Montreal13
Montreal14
Montreal16
Montreal17
Montreal Chateau

Montréal, Mons regalis, koninklijke berg, dit Middeleeuwse ommuurde dorpje biedt een opmerkelijk historisch erfgoed.  Gelegen boven de vallei van de Ligne, die naar Largentière voert, is de Middeleeuwse oorsprong van Montréal duidelijk te zien in zijn kasteel en in de versterkte gebouwen die het dorpje vormen. Vanaf de hoogten van de uitlopers van het massief van de Tanargue, getuigt het dorp van zijn historische rol in de bescherming van de toegang tot het stadje Largentière en zijn zilvermijnen.


De donjon toren van het kasteel, maar ook de kerk en zijn klokkentoren vormen de belangrijkste historische herkenningspunten van Montréal en zijn goed zichtbaar vanaf alle toegangswegen tot het dorp.  Het is aangenaam flaneren in de straatjes waar u de middeleeuwse gebouwen met hun bijzondere details kunt bewonderen en waar u de imposante Joyeuse-toren en de 16e eeuwse St Marc kerk kunt ontdekken. La place du Plot is het echte hart van het dorp en het is heerlijk om in de zomer een pauze te nemen en te genieten in de schaduw van de oude platanen.  


Het kasteel van Montréal is de parel aan de kroon van Montréal en van het gebied van Largentière, zijn donjon toren dateert uit de XIIe eeuw en is uniek in de regio als het gaat om de goede staat waarin hij verkeert. Ontdek het renaissance gedeelte van het kasteel met zijn binnenplaats, zijn hangende balkons en de monumentale trap die dateert uit 1559. Het kasteel is 10 maanden per jaar voor publiek geopend en in het voorjaar en de zomer kunt u er Middeleeuwse spelen gaan zien en genieten van een rondleiding in theatervorm. 


In de zomer: Ambachtslieden en soldaten bouwen hun kamp op binnen de muren van het kasteel.  Er zijn demonstraties te zien van boogschieten, riddergevechten, er zijn workshops kostuums maken, je kunt er spelen en kleuren, een ludiek spektakel gaan zien, kortom genoeg activiteiten om uw kinderen volop te laten genieten.  Er zijn twee rondleidingen in theatervorm per dag.  De middeleeuwse spelen worden in ieder jaar georganiseerd in juli en augustus augustus en reserveren is niet nodig. De kasteelheer is al jaren bezig om het kasteel te restaureren en deze bijzondere plek weer tot leven te brengen. 


Vanuit het dorp beginnen een aantal goed gemarkeerde wandeltochten die u de omgeving laten ontdekken, de pijnboombossen, de wijngaarden en de omliggende gehuchtjes. Montréal telt ongeveer 600 inwoners die hier in alle rust van het leven genieten.

Op avontuur in het Zuiden van de Ardèche!