Vogüé

Prachtig kasteel

Gebouwd tegen de rotsen

Ligt aan de fietsroute

Via Ardèche en aan het water

Vue sur Vogué 4
Vogué Chateau
Vogué 1
Vogué 2
IMG_20201008_130523
Vogué 3
Vogué 4
Vogue plage 2
Vue sur Vogué 3
Vogué 5
Vogué plage
Vue sur Vogué
Vue sur Vogué 2
Pont de Vogué
Vogué
Vogué Chateau 2
Vogué 6

Gelegen tegen de rotswanden, langs de rivier de Ardèche, behoort het oude Vogüé, tot één van de dorpen geklasseerd “Plus Beaux Villages de France”. Ofwel mooiste dorpen van Frankrijk. Het is een pittoresk dorpje met prachtige uitzichten en doorkijkjes.  Het biedt één van de meest bekende gezichten van de Bas Vivarais.


U bezoekt er natuurlijk het kasteel van Vogüé, een prachtig historisch gebouw dat behoorde aan de heren van  Vogüé, met zijn 4 ronde torens, mooie zalen en een fantastische tuin. Er worden exposities georganiseerd, concerten en animaties voor het hele gezin.


Het dorp staat bekend om zijn stenen huizen met bogen, waterputten en zijn Romaanse kerk.  De huizen, gebouwd in warme kleuren, zijn bedekt met de traditionele ronde dakpannen.  Ook de moeite van een bezoek waard zijn het kapelletje van La Gleyzette, de aan het water gelegen oude molen, de oude pastorie en de Jardin d'EStelle.  In Vogüé vindt u ook prachtige zandstranden waar u heerlijk kunt zonnen aan en zwemmen in de Ardèche. 


Vogüé ligt aan de VIa Ardèche, een fietspad in het zuiden van het departement, tussen Aubenas en Saint-Paul-le-Jeune in de Gard.  Het is een route met weinig hoogteverschil en u kunt volop genieten van het prachtige landschap van het zuiden van de Ardèche.   


Het loopt voor een belangrijk gedeelte over een oud treinspoor waardoor u in alle veiligheid en rust kunt fietsen.  Perfect als u met de kinderen wilt gaan fietsen.  U fietst door de mooiste landschappen van de Ardèche, langs leuke dorpjes en heel veel mooie plekjes.

Kijk je ogen uit in het Zuiden van de Ardèche!